40 jaar het Mozaïek, Het Mozaïek in beweging

Wij werken de komende jaren aan een mooie ‘beweging’ van de school richting nog meer kindgericht onderwijs en een veel betere aansluiting bij de 21e eeuwse vaardigheden. Waarbij techniek, innovatie en eigenaarschap belangrijker worden. Het Montessori-onderwijs loopt al voor ten opzichte van het klassikaal onderwijs. De komende jaren gaan wij nog verder vooruit lopen!

De foto’s van het schoolreisje van alle bouwen staan online achter de inlog. Hieronder staat het lustrumlied, het programma en een terugblik per dag om nog na te lezen en te genieten.

Programma:
Om terug te kijken:
Brief ouders programma
Overzicht rooster programma

Het lustrumlied:
Om terug te zingen:
Lustrumlied

Dag 1:
De kop is er af! Het lustrumfeest is begonnen. En hoe! Op een prachtig versierd plein hebben we vanochtend na de toespraak van Ardes en de wethouder van Onderwijs (Dhr. Pieter de Groene) uit volle borst ons lustrumlied gezongen.

De middenbouw en bovenbouw had direct visite (de OB heeft later op de dag kennis kunnen maken). Zoals jullie weten is het thema van het lustrum ‘Het Mozaïek in beweging’ en het goede doel van de sponsorloop Spieren voor Spieren. Passend bij dit thema hebben we twee topsporters bereid gevonden om onze kinderen van alles te vertellen over de sport, het belang van bewegen, de uitdagingen waar zij tegen aan zijn gelopen en hoe ze een vorm hebben gevonden om door te kunnen gaan met hun doel, namelijk topsport op heel hoog niveau. Annette Roozen (Sprint en Verspringen) en Joleen Hakkert (Triatlete) lieten als échte paralympiërs hun medailles zien, filmpjes
over de Spelen verraadden hun records.

De middag stond in het teken van een gezamenlijk recordpoging. Alle kinderen van de school stonden in een spiraalvorm op het plein en hadden de taak om zes hoepels in de kleuren van de groepen door te geven terwijl ze elkaars handen vast hielden! En… het record is verbroken!!!

Als kers op de taart kwamen Muriel en Arjan op school. Wat een prachtige bloemenhulde was er voor hen (ieder kind had een bloem die omhoog werd gehouden als ‘boog’)! Ze waren blij verrast met het warme onthaal.

Dag 2:
Vandaag stonden er per groep twee workshops op het programma.
– De onderbouw had dans en gym (in de grote gymzaal in Fazantenkamp, dus niet op school)…
– De midden- en bovenbouw hadden dans en capoeira …

En we hebben de t-shirts versierd voor de sponsorloop. Het belooft een feestelijk en kleurrijk festijn te worden……

Dag 3:
Wat een mooie dag hebben we met elkaar beleefd bij de sportvelden van OSM. Hoewel we de kinderen van tevoren gezegd hebben dat je het langer volhoudt als je langzamer start, waren de meesten niet te remmen.

Na het startsein dat gegeven werd door Jessica Egbers (Spieren voor Spieren) maakte heel het Mozaïek zich sterk voor Spieren voor Spieren. Onder aanmoediging van de (groot)ouders en bekenden langs de zijlijn (leuk dat jullie er bij waren!), deden de kinderen erg hun best. De kinderen uit de midden- en bovenbouw renden hele rondjes om een groot voetbalveld en voor de onderbouw was een kleiner rondje afgezet.

Dag 4:
We hebben geweldig nieuws te melden! De tussenstand van de opbrengst van de sponsorloop vandaag was…. 3190 euro…! Het grootste gedeelte daarvan zal worden overgemaakt naar Spieren voor Spieren. Wat hebben de kinderen hun best gedaan en wat een prachtig resultaat. Super gedaan allemaal.

Heel Het Mozaïek bakt… We wilden graag een taartenparade tijdens het lustrum. Maar dat dat met 48 taarten zou lukken, heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen! Er zaten heel prachtige taarten bij én super lekkere. De reacties van de kinderen waren vertederend en werkelijk elke taart heeft alle aandacht gekregen die die verdiende. Want dat is op dat soort momenten zo grappig aan kinderen. Ze hebben overal een mening over.

En de uiteindelijke winnaars van de MOOISTE taart zijn Noeke en Kim uit groep Groen! Gefeliciteerd!

De proeverij was een feestje op zich. De klus werd zeer serieus genomen. Eerst maakten de kinderen een eerste selectie. Daardoor gingen 11 taarten door naar de laatste ronde. Van die 11 taarten bleek een duidelijke winnaar: Daan uit groep Blauw! Gefeliciteerd!

De middag stond in het teken van de playbackshow. We hebben genoten van de leuke acts van de kinderen. En wisten jullie dat we een heuse professionele presentator hadden die Henny Huisman nadeed…? Het was een (te) gekke middag… 😉

Dag 5:
Vanochtend hebben de kinderen van groep 1-3 genoten van een poppenkastvoorstelling 2.0. Een prachtig 3d decor illustreerde het levendige verhaal van een vogeltje dat zijn mama kwijt was. De bosgeluiden op de achtergrond maakten het plaatje compleet. De poppenkastvoorstelling werd verzorgd door Marielle, Marijke en Leanne.

Mozaïek kunstwerk
Voor op de daklijst van de school (straatkant) zijn we vandaag begonnen met het maken van een mozaïek kunstwerk. Vandaag zijn alle steentjes door de kinderen kapot geslagen onder begeleiding van een handjevol ouders (waarvoor dank!) en kunstenares Marnée van Veenendaal. Komende week gaan we aan de slag met de compositie van de stenen en het lijmen.

Gala
Een heuse limousine vanavond op de stoep, want als we een gala organiseren, doen we het goed! Na het bewonderen en poseren bij de auto, gingen de kinderen over de rode loper. De een vond het spannend en de ander ging huppelend de school binnen. Alles was goed en wat was het gaaf om iedereen zo te zien glimmen!

Dag 6
Vandaag was een heerlijk ontspannen dag op school. Groep rood en groep groen en enkele onderbouwers hebben een bijdrage geleverd aan het gezamenlijk kunstwerk, verder is er gewoon gewerkt in de groepen. De overige groepen komen later deze week aan de beurt.

In de middag hebben we genoten op het voorplein van een circusvoorstelling van Roos en Salim. Dat belooft wat deze week. De kinderen zijn dus opgewarmd en in de meeste gevallen hebben ze al enig beeld van wat er van hen verwacht wordt de komende dagen (de rollen zijn grotendeels verdeeld).

Dag 7
Wat hebben we gisteren ongelooflijk geluk gehad met het weer! We kunnen nóg zulke leuke bestemmingen hebben geregeld en nóg zulke lekkere dingen meenemen, als het plenst van de lucht valt het schoolreisje vaak toch een beetje tegen. Maar wat waren de weergoden ons gisteren goed gezind… De onderbouw heeft heerlijk genoten van de speeltuin in Hilversum (alleen een busreis is al spannend) en de middenbouw niet ver daar vandaan in Oud-Valkeveen. De bovenbouw beleefde een spannende dag in Walibi.

Dag 8
Soms bruist het in de school. Wat dat precies is, is moeilijk uit te leggen. Maar iets als ‘dat de lucht tintelt’. Dat was vandaag. De kinderen hebben met veel plezier geoefend voor hun circusacts onder leiding van circusartiesten Roos en Salim. Jullie begrijpen dat we er niet heel veel details over kwijt kunnen met het mooie optreden nog voor de boeg.

Het einde van het lustrum
Moe maar enorm voldaan na deze twee weken zijn we op school lekker aan het relaxen bij een filmpje, aan het kleuren, opruimen of buiten spelen. Wat hebben we genoten van alle ervaringen. Dag voor dag, uur voor uur. Deze periode zullen de kinderen (en wij idem dito) niet snel vergeten. We hebben alles uit de kast getrokken om er topdagen van te maken. En als we zo terugkijken is dat ons inziens gelukt zoals we graag wilden. Elke activiteit bracht zijn eigen dynamiek met zich mee. Van tevoren hebben we gezocht naar een mix van educatie en plezier. Een ding is zeker: we hebben niet-alledaagse dingen gedaan. En daarmee hopen we dat we jullie kinderen ook niet-alledaagse levenservaringen mee hebben kunnen geven.

Namens de lustrumcommissie wil ik jullie als ouders bedanken voor jullie inzet en bijdrage gedurende de laatste twee weken. Zonder jullie was het gewoonweg niet gelukt. Zo is het gewoon! Na de vakantie zal het kunstwerk voor buiten op de daklijst af worden gemaakt.