Groep Oranje

Hoe ziet een normale schooldag er uit?
Wanneer zijn de informatieavonden? Mag mijn kind trakteren als hij jarig is? 
Al deze informatie kunt u nalezen in het informatieboekje van de onderbouw.

Maart 2017: open podium ‘het levende bos’
Foto’s van het open podium staan online achter de inlog. Was was er veel te beleven in het prachtige bos!

Nieuws maart 2017
Wij houden ons momenteel bezig met het thema ‘gevoelens’. Het dagelijks leven van een kleuter kent een legio momenten waarin het iets wilt uitdrukken waarvoor het nog geen woorden heeft. Uitleggen hoe je je voelt of wat je nodig hebt voor een ander is soms nog best lastig. Hier willen wij de kinderen mee helpen. De kinderen leren deze twee weken emoties te verwoorden aan de hand van hun eigen ervaringen. Dit is een mooi proces. Met behulp van verhalen, spel, knutsels en taalactiviteiten komen de verschillende emoties/gevoelens volop aan bod.

Nieuws februari 2017
Begonnen met het thema ziekenhuis. Vorige week hadden we een operatiekamer in de klas! Wat was dat leuk. De kleuters hebben veel vragen gesteld. Met dank aan Marieke!

Deze week gaan we naar het Teddy Bear Hospital in het WKZ. De kleuters mogen een zieke knuffel meenemen.

Foto’s van de operatiekamer in de klas staan al online achter de inlog.

Nieuws december
De kinderen uit groep oranje genieten van de decembermaand.
 
Tijdens de sinterklaas tijd is er volop gerijmd, geknutseld, gezongen, pepernoten gebakken en zelfs een pietendiploma behaald. Op de dag van de verjaardag van de Sint heeft deze een bezoek gebracht aan onze school. En ook een bezoekje gebracht in onze klas! Dat was best spannend, maar vooral heel leuk. We konden hem van alles vragen en natuurlijk laten zien.
 
Nu hebben we een sfeervolle periode ingeluid want we gaan richting kerst. De boom staat al te stralen in de klas en de sterren schitteren aan de wand. Mooie kerstverhalen zullen aan bod komen en de woordenschat van de kleuters zal weer flink uitgebreid worden. Ook het repertoire van kerstliedjes zullen we niet vergeten en wie weet zelfs wat liedjes in het Engels. Kortom een maand vol genieten!

Nieuws oktober
Foto’s van het appelflappen bakken staan ook online! Log snel in en bekijk de foto’s op de fotopagina!

De kinderen hebben genoten van het kabouterpad… Lekker in het bos ravotten en van de duinheuvel rennen. De dag ervoor was het ook al feest: herfstsoep maken!

Nieuws september
In de afgelopen weken hebben we met het mooie zomerweer nog een passend thema behandeld in groep oranje en blauw. Zee, zon, strand en vissen zijn op verschillende manieren aan bod gekomen. We hebben verhalen verteld, woordspelletjes gedaan, muziek gemaakt en nieuwe liedjes geleerd. Ook is er van alles geknutseld en getekend.

En niet te vergeten de waterpretdag! De kinderen hebben daarvan genoten.

De vakantiekoffer was een groot succes. Hoe spannend, maar vooral ook leuk is het om te vertellen over je eigen vakantie? De kinderen hebben geleerd hoe je een vraag aan een ander kan stellen om iets te weten te komen. Een leerzaam proces!

Oude thema’s:
Maart / april 2016: “Open podium” 
Groep Oranje was in maart en april heel druk met de musical ‘Koning Winter’. En met groot succes! 15 april was er een spectaculair optreden. Gelukkig was er ook veel publiek zodat de musical-sterren een luid applaus in ontvangt konden nemen!

Februari / maart 2016: “tijd en klokken”. 
Daar valt enorm veel aan te beleven met de kleuters. Hoe kan je tijd meten? En wat voor begrippen komen er bij kijken als we over tijd praten en werken met de kinderen?

Januari 2016: “vormen en kleuren”.
Een breed thema waar je nooit over uitgewerkt kan raken. Op allerlei manieren is dit thema in de aandacht geweest. Er zijn ook super mooie kunstwerken gemaakt.